reede, 21. juuni 2013

History Of House Music: House Today

Time to sum our article series about house music in Estonian language. It's something I wanted to write down for such a long time, but I wasn't really sure about it. When I felt like my head is a puzzle with all those stories, myths and facts about how house music started I knew I had to do it. I may do a English summary in the future, but to tell you the truth I feel it's unnecessary - there's just plenty of material and information in English. You just have to piece the puzzle of facts together.

House-Muusika Tänapäeval


Alates 2000. aastast on house ja elektrooniline tantsumuusika pidevas muutumises olnud – uusi alažanre tekib nii palju, et igal peamisel alažanril on veel omakorda mitmeid variatsioone. Kui 2000. aastal avaldas veebis Kenneth John Taylor (alias Ishkur) enda teejuhi elektroonilise tantsumuusika maailma (http://techno.org/electronic-music-guide/) oli seal algselt üle 150 erineva žanri. 2005. aastal täiendas ta seda lisades neid üle 180 žanri. Kuid praeguse seisuga on kolmanda versiooni väljatulek nii venimas (loodame, et kunagi ta selle ikka valmis saab), ning kes saakski teda süüdistada – tundub, et iga kuu tekib uusi elektroonilise tantsumuusika žanre. Olete näiteks midagi kuulnud future garage muusikast? Kui ei teaks, et see on inglise garage saundi edasiarendus ei arvaks vist keegi, et tegu ehtsa žanriga. Mine tea, võib-olla on lähitulevikus future garage näol tegemist tõeliselt mängu muutva nähtusega?


Tegelikult tundub ikka väga hea muusika olevat

Kui leida mingi märksõna house muusikale viimase kümne aasta kirjeldamiseks, oleks see suurima tõenäosusega sõna tech. Tehnoloogilised futuristlikud tech helid on vallutanud pea kõikide house-muusika alažanride kõla. Vahel on ta rohkem electro, vahel rohkem minimal, aga oma loomuselt ilma hingeta külmalt kalkuleeriv robotlik tech. Uued house ja elektroonilise tantsumuusika suunad on pannud vastandama vanakooli truud austajad ja need kes on pimestatud ainult uutest helidest. Kuid elektroonilisel tantsumuusikal on veel üks hea omadus peale selle, et ta on pidevas muutumises – ta otsib kogu aeg viisi tagasi minemiseks enda juurte juurde, see on selle muusika üheks inspiratsiooniks. Seega, noppigem rikkaliku saaki house-muusika viljapuult, kuid ärgem unustagem selle juuri! House-muusika mõistmine on võimalik ainult läbi selle imelise ajaloo.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar