pühapäev, 15. september 2013

Muscle Cars & Rock 'n' Roll

Hobiautode hooaja lõpetamine Paide Vallimäel


Ilusad autod toodi vaatamiseks kodukandi lähedale, oleks olnud rumalus neid mitte uudistama minna - mulle meeldivad autod, eriti klassikalised ameerika muskelautosid, mida aga antud üritusel oli vaid käputäis. Nagu ma juba ette aimasin, olid enamus mikrobussid-vanid, koledad kandilised 70-80ndate masinad, modernsemad muskelautod ja 50-ndate uhked kruiserid. Tõelisi haruldusi ei olnud, aga ega neid eestis eriti ei leidu ka. Järgnevalt siis kuus minu lemmikut sellelt autode kogunemiselt ja kuus rokenrolli lugu mis neid autosid kirjeldaks!

Chevrolet Corvette C6

Corvette'id on iga aastakäiguga läinud järjest ilusamaks ja 2005. aastal saabunud C6 seeria oli esimene kus tutvustati lahtiseid esitulesid klapptulede asemel. Väga sportliku ja voolujoonelise kerega - Corvette on jäänud sellisele disainile praeguse ajani truuks tehes vaid üksikuid muudatusi. Tõenäoliselt pedaali tallates võimeline sõitma vägagi kiiresti!

Rokenroll lugu mis seda autot kõige paremini kirjeldab - The Monsters 'Speed Racer':



1974 Dodge Charger

1971-1974 aastatel toodetud Chargerid ei ole nii populaarsed kui varasemad, eriti 1969. aasta väljalasked, aga neil on enda võlu - hästi hoitud isendid näevad eriti ässad välja. Teatud värvikombinatsioonid, nagu näiteks roheline ja kollane ning hoolikalt valitud aksessuaarid võivad sellele masinale anda vägagi efektse välimuse. Antud isendil olid keretööd võrdlemisi heas korras, aga tõenäoliselt on masinal veel restaureerimistöid teha, sest puudusid sildid-märgid, iluliistud ja olid mõned pisikriimud-vead. Pruuni värvi võiks mõne metsikuma vastu välja vahetada.

Rokenroll lugu mis seda autot kõige paremini kirjeldab - Link Wray & The Wraymen 'Rumble':



1975 Ford Maverick

Üpris vihase välimusega Maverick, muskliautode hiilgeaeg oli hakanud vaikselt lõpule jõudma kui see mudel ilmus. Maverick oli tollal mõeldud odavautona ja ta müüs seetõttu päris hästi. Kuigi ta on võrreldav Mustangiga, ei ole Maverick muutunud muskliautode entusiasistide seas populaarseks valikuks. Fastback stiilis taguots ja viisakas välimus peaks andma custom ehitajatele palju huvitavaid ideid ja modifitseerimise võimalusi.

Rokenroll lugu mis seda autot kõige paremini kirjeldab - Guana Batz 'No Particular Place To Go':



1975 Plymouth Duster

Plymouth'i odav versioon muskelautost, konkurent Ford Maverick'ule, aga selle vahega, et Dusterit hinnatakse muskelautode fännide seas küllaltki kõrgelt. Dusterid olid eelkõige mõeldud ralliautodeks kruusa- ja dirt-träkkidele, neid oli kerge hooldada ja neid sai hõlpsasti ümber ehitada ja tuunida võimsamaks. Populaarne valik algajatele muskelautode ehitajatele. Näitusel oleval autol oli detailidele rõhku pandud, ka originaalkleepsud tolmupilve tornaadoga olid olemas.

Rokenroll lugu mis seda autot kõige paremini kirjeldab - Koffin Kats 'V8 Nightmare':



1977 Chevrolet Camaro

Efektse esi- ja tagaspoileriga Camaro, mis andsid autole üpris agressiivse välimuse. Värvivalik on autol hea, kuid see oli kuidagi liiga tuhm. Vajaks head värvi sära taastavat poleerimistööd? Kes teab. Mina lisaksin sellele autole rallitriibud, valget või musta värvi ja säravamad valuveljed.



Rokenroll lugu mis seda autot kõige paremini kirjeldab - Breakout 'Tornado':



1966 Ford Mustang

Ah, klassikaline Mustang. Väga hästi restaureeritud, väga puhas ja särav. Kõige legendaarsem muskelauto läbi aegade. Minu isiklikud lemmikud on muidu 1971-1973 aasta Fastbackid ja Bossid (sest nad näevad välja nii ägedad ja neil on itaallaste sportlik disain) aga klassikaline disain on ikkagi ajatu.




Rokenroll lugu mis seda autot kõige paremini kirjeldab - Road Runnah 'Road Runners':

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar