reede, 13. september 2013

Morning Tea Delights #1

Hommikuse rohelise tee kõrvale sai saateks valitud plaadiriiulist Gerry Mulligani ja Chet Bakeri koosmängitud kompositsioon nimega 'Song For An Unfinished Lady' live-versioon Carnegie Hall kontserdilt:



'Мелодия' 1983. aasta vinüülilt, mis sai soetatud Tartust, ülikooli raamatukogu kõrval asuvast Tiigi antikvariaadist. Džässmuusika coolness avaldub vinüüli pealt kõige ehedamini - aga see on vaid minu arvamus. Kui nõel oli jõudnud plaadi lõppu, oli veel natukene teed tassi sees, ja käsi ulatus kõige lähima seitsmetollise poole, milleks oli Eurythmics'i singel 'Sex Crime' ja sai valitud B-pool 'I Did It Just The Same':



Plaat leitud ühest Tampere kirbukalt - jah, ma olen igal võimalusel crate digger, aga mitte nagu hip-hop kommuunis sämplite pärast, vaid ikka lootuse pärast, et ehk leiab midagi eriti ägedat. Ja äge see plaat ongi - tänu sellele sain teada, et Eurythmics tegi 1984. aasta filmile, ahem, '1984' (George Orwelli raamatu adaptsioon) saundträki, mis aga filmis lõpuks peaaegu üldse ei kõlanudki, sest produtsendid arvasid seda lihtsalt mitte sobivaks. See 'alternatiivne' soundtrack on saanud omamoodi kultuse osaks, osad kiidavad seda taevani ja nimetavad seda omal ajal valesti arusaadud klassikuks, mõned aga peavad seda ebavajalikuks etapiks Eurythmic'si diskograafias. Igatahes Annie Lennoxi soul-muusikast mõjutatud vokaal selles loos on tõeline killer.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar