neljapäev, 18. juuli 2013

From Rivera's Groove Box #21: Crystal Waters - Surprise

Kuidas küll oleks võimalik edasi anda neid tundeid kuidas house-muusika mõjub haussinimestele, kui nad enda lemmikhelisid kuskil peol, raadios, televisioonis, poes või tänaval kuulevad? Hea tunne tekib, seda võin kinnitada. Järgnev klipp Jaapani indie-kultusfilmist 'Frog River' iseloomustab seda tunnet minu arust vägagi hästi:


Kuulata mussi ja tantsida toas ringi nii nagu keegi ei vaataks, ei seda ei ole ma kunagi teinud, ummmm...

Neile house-muusika fännidele, kes ei ole ise varajast 90-ndate house stseeni läbi elanud, neile tundub see aeg house ajaloos suhteliselt müstilise ja tundmatuna. Asja juur on selles, et see aeg ei ole üldse hästi kusagil kirjalikult dateeritud ega kirja pandud. Pea-aegu kõik house ajaloo artiklid lõpetavad enda ülevaate 90-ndateni jõudes. See mis on juhtunud alates 90-ndate lõpust, seda tean ma väga hästi, sest olen selle üle elanud ja sealt ka see house pisik külge jäi. Niisiis aeg-ajalt leiab minevikus sorides selliseid häid lugusid, nagu Crystal Waters'i 'Surprise':



Kõik teavad ju 'Gypsy Woman'it või '100% Pure Love''i aga 'Surprise' on jäänud selliseks salajaseks relvaks plaadikohvrites. Selle loo puhul on originaal demo versioon see kõige õigem, kus kõik kõlab lihtsalt nii nagu peab - täiuslikult! Produtseeritud 90-ndate house muusika suurimate nimede The Basement Boys poolt aastal 1991, enne kui Masters At Work muidugi neilt selle tiitli ära näpsas. Jääb vaid üle mõtiskleda, mis üllatus see on millest Crystal Waters enda loos laulab?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar