teisipäev, 29. aprill 2014

From Rivera's Groove Box #85: Art Of Noise - Moments In Love

1982. alustas Kraftwerk enda 9nda albumi materjali koostamist. Uuest albumist pidi saama 1981. aastal ilmunud ja tollase levimuusika kulgu igavesti muutnud 'Computer World' väärikas järglane. 1983 avaldati esimene singel kavandatavast 'Techno Pop' albumilt - 'Tour De France'. 


See lugu oli breiktantsijate hümn mis muudeti ülemaaima kuulsaks kõlades filmis 'Breakin'. Samal aastal sattus ka Ralf Hütter jalgrattaga autoavariisse ja veetis peaaegu terve aasta haiglas mille tõttu jäi töö albumi kallal soiku. Kui Ralf Hütter stuudiosse naasis, oli elektrooniline muusika nii jõudsalt ja kiiresti edasi arenenud, et Kraftwerk liikmed tundsid, et nad peavad terve albumi uuesti ümber lindistama, et mitte alla jääda uue muusika kvaliteedile. 'Techno Pop'ist sai 'Electric Cafe' ja album ilmus alles 1986 aastal...

Aga ma ei taha rääkida seekord Kraftwerkist, vaid hoopis Art Of Noise'ist.

Art Of Noise oli üks nendest uutest elektroonilise muusika puntidest kes võisid küll aastal 1983 Kraftwerkile survet avaldada. 'Into Battle With Art Of Noise EP' oli minialbum mis oli lindistatud tollal parima ja uuema muusika salvestamise tehnoloogiaga, kaasa arvatud nüüdseks legendaarse Fairlight CMI sämpliva süntesaatoriga. Plaadil leidus kümneminutiline eepiline new age muusika hõnguline 'Moments In Love' millest sai hiljem tagasihoidlik hitt ja nüüdseks smooth jazz ja chillout raadiote tavanumber. 1984. aastal välja tulnud esialbum 'Who's Afraid Of The Art Of Noise?' sai nautida nii publikumenu kui ka kriitikute kiidusõnu. Plaadi mõju elektroonilisele muusikale on võrreldud ka Kraftwerki 'Trans-Europe Express' albumiga. Väljateenitult, ütlen ma. 

'Moments In Love' on üks parimaid elektroonilise muusika kompositsioone mis eales loodud.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar