teisipäev, 29. aprill 2014

From Rivera's Groove Box #84: DJ Rashad & DJ Manny - Drums Please



Olen tuttav ghetto house ja natuke põrklevama ghettotech muusikaga, aga mitte eriti selle uuemate alaliikide juke, footwork ja trap'iga. Ega neil eriti nüüd nii palju erinevust ka ei ole - kõiki helisid on võimalik ühte patta sobitada. Seda, et juke ja trap on muutunud selliseks trendikaks uueks elektroonilise tantsumuusika heliks, olen kuulnud küll. Ise hoian eemale sellest liikumisest, sest ma ei ole kunagi trendidega kaasa läinud, aga tean inimesi kes on valinud 'bassimuusika' enda uueks DJ stiiliks, et hetke kuumima karavaniga edasi liikuda. 

Boom-boom-boom-boom. 

DJ Rashadi lahkumisest siitilmast räägitakse palju viimasel ajal. Mina tema muusikaga varem tuttav kahjuks ei olnud. Ilma keerutamata ütlen välja, et tema materjalil oli väga palju potensiaali, kuigi kõlas enamasti väga toorelt ja poolikult. Album 'Double Cup' väärib neid kiidusõnu mis seda saadavad, kuid kui muusikakriitikud viitsiksid rohkem uurimistööd teha, leiaksid nad internetiavarusest sadu iseseisvaid biidimeistreid kes enda töödes samasuguseid mustreid ja motiive kasutanud. Selles mõttes ei teinud DJ Rashad enda muusikaga midagi uut. Musikaalse geeniuse tiitliga teda pärjata oleks tema õlgadel olnud päris suur koorem, aga mida mina ka artisti kannatustest tean. 

Igatahes kõlavad DJ Rashadi produktsioonid väga huvitavalt ja neis on äratunda potensiaali tulevikus millegi võimalikult mängumuutvate ideedega välja tulla. Ei oleks need narkootikumid mehe varajasse hauda ainult ajanud...

'Drums Please' on väga hea sämplite ja originaalse muusika fusioon, mis näitab meile milleks DJ Rashad oli suuteline - tõepoolest midagi enamat kui tavaline bassimuusika.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar