neljapäev, 11. detsember 2014

From Rivera's Groove Box #125: Ron Hardy - Crazy Hard Acid Edit


This Jackmaster Hater released and presented previously unreleased Ron Hardy production is rumoured to be DJ Rush's first production? Interesting, to say at least - this is still a piece of Chicago house history. Very crazy sounding indeed, true basement style Chicago techno.

Ron Hardy nimi ei peaks surmtõsiste house-muusika kuulajatele võõras olema - tema DJ stiil ja produktsioonid avaldasid paljudele varajastele house produtsentidele palju mõju. Music Box klubis, kus Ron Hardy oli resident DJ, mängis ta disko, r&b, soul, funk, electro, italo, new wave, rock ja sündipopp muusikat segamini koos varajaste house lugudega. Need demolood toodi tema kätte Chicagos alati esimesena, sest Ron Hardy oli tuntud selle poolest, et otsis kogu aeg uusi ja huvitavaid helisid millega tantsupõranda hulluks ajada. Üks selliseid lugusid oli näiteks kõige esimene acid-house lugu Phuture' Acid Trax'. Soolokarjäär produtsendina oli tal üürike, sest Ron Hardy suri 1992. aastal. 'Sensation' oli ainuke ametlik singel temalt, kuid sellest hoolimata oli tal hulganisti avaldamata editeid ja ümbertöötlusi teiste artistide materjalist. Need ümbertöötlused olid ainult raalilindi ja kassettide peal, ning need liikusid käest kätte väheste Chicago DJde seas.

Tänapäeval on suurem osa nendest ümbertöötlustest avaldatud ametlikult. Võib kindel olla, et osa nendest ümbertöötlustest on aja jooksul 'kaduma' läinud. Aeg-ajalt ilmuvad päevavalgele limiteeritud plaadid väidetavate Ron Hardy produktsioonidega, kuid nendega peab olema ettevaatlik, sest keegi ei tea kindlalt kas need kuuluvad just temale. Kuna Ron Hardy on nüüd tõeliseks legendiks muutunud, siis proovitakse mitmeid Chicago house varajastelt päevadelt pärinevaid demosid ja editeid tema nimega siduda.

Nii ka lood 'Crazy Hard Acid Edit'iga - Kevin Starke avaldas selle loo Jackmaster Hater kogmikul Ron Hardy produktsooni pähe, kuid selle jälgi ajades tuleb välja tõsiasi, et see produktsioon kuulub hoopis DJ Rush'ile - väidetavalt on tegemist DJ Rush kõige esimese produktsiooniga, mis muidugi ametlikult avaldamata ja liikus ringi ainult kassettil.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar