neljapäev, 31. oktoober 2013

Head 2 Head

Kaks sama laulu, natukene erinevas võtmes, üksteise vastu, kumb võidab? Milline versioon on parem? Originaal versus kaver?

Jean Carne - Don't Let It Go To Your Head (1978):


Klassikaline Philadelphia soul - muusika mis osutus populaarseks ka varajastes house-muusika klubides. Legendaarne Ron Hardy oli eriti tuntud selle poolest, et mängis enda disko ja varajaste house plaatidega segamini sellist mahedamat Philly soul saundi. See Jean Carne'i lugu sai 1978. aastal meeletult populaarseks hitiks, ja mis siin imestada - tegemist on väga hea produktsiooniga mis on täpselt souli, r'n'b ja funk piirimail.

Versus...

Black Harmony - Don´t Let It Go To Your Head (1979):

Jean Carne'i hitt muutus populaarseks numbriks ja tänu sellele on meil see dub-reggae-soul-funk-disko kaver Londoni bändilt Black Harmony. Püsis see laul pikka aega tundmatult ja maa all, kuni keegi oli nii taibukas ja lisas selle 'Grand Theft Auto: San Andreas' saundträkile, mille järel see kerkis rohkem esile. Selle loo põhi on ikka dub-muusika meistriklass. Kui ma mõtlen sõnale 'dub' siis just see on see heli mis mul peas hakkab kõlama.

Kumb laul parem on? Siin ei ole ühte võitjat - neil lauludel mõlemal on lihtsalt nii palju võitu sees, et siin ei saa otsustada ei ühe ega teise kasuks. Mõlemad on võitjad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar