kolmapäev, 2. oktoober 2013

From Rivera's Groove Box #41: Solid Groove - This Is Sick

Oh ei, miks küll mina... püüdsin kuskilt miski gripipisiku - väga jura enesetunne on. Igasugune produktiivsus = 0. Ometi olen arvanud ennast olevat üks eriti kange vend, kes on suht tugeva immuunsusega igasuguste külmetushaiguste vastu. Iga aasta umbes sellel aastaajal tuleb mingi külmetushaigus ja annab mulle vastu molli - algab kõib käheda kurguga ja sealt edasi siis uimane olek ja nohu. Lihtsalt nõme on olla. Tavaliselt ei lähe see jura üle ka mingi lihtsa gripiteega, ei-ei, antibiootikume on alati vaja olnud.

Kuna enesetunne on haige, siis tänaseks ka üks väga haige lugu. Solid Groove ehk Dave Taylor oli eriti innovatiivne mees house-muusika maastikul aastatel 2000-2005, pärast seda ajaperioodi muutus ta vaiksemaks. Tulid välja temalt head tech ja deep house, broken beat ja techno plaadid. Väga underground kraam, kuigi tema produktsioonid olid väga hinnatud ja leidsid tee ka kommertsiaalsema maiguga tantsumuusika maailmas.




'This Is Sick' ei ole aastaid hiljem enam vist nii raju kui ta oli omal ajal. Seda veidrat house lugu nimetati ka 'anti-house' looks, sest see oli täiesti pahupidi pööratud ja ei allunud traditsioonilistele house-muusika reeglitele. 'This Is Sick' vokaalid on näpsatud ühest Janet Jackson'i loost.

Kuna fanaatilise järgijaskonnaga superstaar DJ Sven Väth ja mitte vähem kuulsam electro-mis-iganes-biit DJ Diplo on seda lugu mänginud ja twitteris soovitanud on sellel lool miski 700 000 vaatamist juutuubis - mis on underground house puhul vägagi eriskummaline. Aga kommentaarid on küll nii alaarenenud, et seal neid sirvides tundus, et jäin paarist IQ protsendist ilma. Ma ei julge enam öelda kellegile, et mulle house-muusika meeldib, sest see tundub olevat varsti juba sama sõimusõna nagu 'träna' või mis iganes.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar