teisipäev, 1. oktoober 2013

From Rivera's Groove Box #40: Bob Sinclar - Mo Underground People

Enne kui Christophe Le Friant ehk Bob Sinclar sai tuntuks kui kommertsiaalse tantsuka raadiopopi eestvedajana, oli ta üks kõige tähtsamatest prantsuse house-muusika eestvedajatest. Pannes aluse plaadifirmale Yellow Productions ja produtseerides ülimalt lahedat house ja downtempo muusikat La Yellow 357 ja The Mighty Bop nimede all, teenis mees isegi Dimitri From Paris ja Thomas Bangalter'i (Daft Punk) austuse. Kui Christophe tundis, et aeg on küpse esimeseks Bob Sinclar'i albumiks, lõi ta enda aliasele taustaloo - Bob Sinclar oli endine playboyst prantsuse salateenistuse agent kes tahab rääkida enda lugu läbi muusika (sest salateenistus ei luba tal enda elulugu kirjutatult ilmuda, heh). Sellest taustaloost sai concept album 'Paradise' enda idee. Thomas Bangalter oli näiteks Bob Sinclari projektist väga vaimustatud, seda aga niikaua kuni tema ja Christophe Le Friant'i vahele tekkis suur tüliõun. Nimelt oli Bangalteril üks avaldamata disco house lugu nimega 'Gym Tonic' mis sämplis Jane Fonda aeroobikavideot - seetõttu seda avaldada ei saanudki. Härra Le Friant lubas Bangalterile, et saab sämpli litsentsitud. 



Kui sämpli kasutamisega said asjad korda, pani aga Christophe selle loo ilma Bangalteri loata enda uuele Bob Sinclar albumile (sellepärast on plaadil ka kirjas Bob Sinclar Vs Thomas Bangalter). Bangalter muidugi solvus selle peale nii hirmsalt, et käskis Bob Sinclar'i remiksi Stardust'i 'Music Sounds Better With You'st ilmuvalt plaadilt välja jätta (ja see on kõige parem remiks tegelikult!). Kuulujuttude kohaselt ei räägi need kaks legendaarset prantsuse house-muusika pioneeri teineteisega siiamaani.

See selleks. Albumil 'Paradise' on peale 'Gym Tonic'u veel palju muudki. Patrice Rushen'it sämpliv 'Get Into The Music', üks varasemaid Bob Sinclar singleid 'Disco 2000 Selector' mis on tõeline funky house pomm, 'New York City Music' mis sämplib Miroslav Vitous'e ja Herbie Hancock'i 'New York City't, 'Ultimate Funk' mis on täpselt seda mida tiitel ütleb, 'Visions Of Paradise' ja 'The Ghetto' - lood mis ilmusid ka DJ Sneak kogumikul 'Back In The Box' ja minu isiklik lemmik 'Mo Underground People' enda kerge acid bassijoonega.



Mul on tunne, et 'Paradise' on üks parimaid house-muusika albumeid!

It also features naked ladies on the record cover, nice!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar